Fårikål – Høsten er her.

For mange, meg inkludert, er fårikål en av høstens store retter. Den er kjempe enkel å lage og smaker nydelig.

Det kryr av oppskrifter på fårikål, men jeg vil likevel dele oppskriften med deg, så kanskje akkurat du lar deg inspirere til å lage denne gode retten i høst:)

Du trenger:

– 1.5kg hodekål

– 1.5 kg lammekjøtt

– 1 pose hele pepperkorn

– Salt

– 2 ss mel(kan sløyfes)

-4 dl kokende vann

Dette holder til en famile på fire i to dager.

 

Slik gjør du det:

– Jeg bruner kjøttet raskt i smør i stekepannen, dette trenger en ikke å gjøre, men jeg syntes det gir god smak.

– Kutt kål i båter/skiver.

– Så skal det legges lagvis i kjelen, start med kjøtt i bunn, så kål, så salt, pepper og mel, så gjenter du det i samme rekkefølge til all kålen og kjøttet er i kjelen.

– Så heller du 4 dl kokende vann i kjelen, setter på lokk og setter platen på full styrke.

– Når du hører det koker i kjelen, setter du ned varmen og lar det trekke i 1.5-2 timer.

Retten er nå ferdig og bør serveres rykende varm med kokte poteter og tyttebær.

God middag!:)

#høst #høstmat #middag #middagskonsulenten

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg