Verdens beste soppsaus – jeg lyver ikke

Noen gang smakt en saus som er så god at du kjenner tårene presser seg fram? En saus som er så god at du glemmer alt rundt deg?

Ikke?

Da er det på tide at du lager min fantastiske soppsaus, men jeg må advare deg, den er farlig god.

 

Du trenger:

– 10 stk mellomstore champignoner

– 2 sjalottløker eller en 1 gul løk

– 1/2 rød chili

– 1 tomat

– 3 dl kremfløte

– 3 dl vann

– salt/pepper/aromat

Slik gjør du det:

– Kutt soppen i skiver og stek de til de har fått en fin gyllen farge, ta soppen ut av pannen igjen.

– Kutt løken i tynne skiver, tomaten i så små terninger du klarer og finhakk chilien. Smelt litt smør i pannen og stek så dette til det blir en grøtete masse.

– Ha nå soppen i gryten igjen og stek blandingen et par minutter.

– Nå er det på tide å helle i fløten og vannet.

– Smak til med salt, pepper og aromat.

– Nå skal sausen småputre til du får en tykk og fin saus, gjerne opp mot en time på lav varme.

 

Sausen er nå ferdig, denne kan brukes til det meste av kjøttretter, enten det er svin, kylling eller storfe. Egner seg også godt til grillmat.

Jeg anbefaler deg å prøve denne sausen idag, saus kommer ikke til å bli det samme igjen:)

 

#mat #middag #saus #blogg #matblogg #middagskonsulenten

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg