Gratinert pasta med mozarella og parmesan – bedre blir det ikke

Itailensk mat er godt, veldig godt.

Jeg mener Sopranos er den beste serien som noen gang er laget og har plukket opp en rett derifra som jeg har laget min egen utgave av, der kalles den Ziti, jeg har ikke ziti, men lager den med vanlig pasta rør.

Vi tar det steg for steg:)

Pasta:

Du trenger 400gr.

Kok opp vann, bruk en stor kjele,

Vannet skal fosskoke.

Bruk nok salt!

Ferdig når den er “al dente”

Sil av vannet og sett det til siden.

Kjøttboller:

800gr kjøttdeig

1 kinesisk hvitløk

2dl parmesan

Salt

Pepper

Hakk opp løk og hvitløk

Riv parmesan.

Bland alt sammen og form det til små kjøttboller.

Brun de i pannen og legg de til siden.

Tomatsaus:

1 løk

1 kinesisk hvitløk

1 gulrot

2,5 dl vann

3ss balsamico eddik

3ss rødvin

2 bokser hakkede tomater

salt

pepper

2 buljongterninger

Hakk løk, hvitløk og gulrot og stek dette blankt.

Ta så i buljong og all væske.

Smak til med salt og pepper.

Riv noen blader med basilikum og ha i.

La det putre minst 15min.

Så tilsetter du kjøttbollene og lar det putre 5 min til.

 

Gratinert pasta:

Du trenger:

Kokt pasta

Tomatsaus med kjøttboller

2 stk fersk mozarella

2 dl revet parmesan.

200gr revet mozarella

Start med tomatsaus, så legger du i pasta, riv fersk mozarella biter over og strø parmesan over, slik fortsetter du det lagvis til alt er tomt.

Topp det med revet mozarella.

Stekes på 225 grader til osten er gyllen.

God middag! 

 

 

 

#middagskonsulenten #middag #høst #Mat #blogg

 

3 kommentarer

Siste innlegg