Syltet rødløk- nydelig tilbehør

  • 30.09.2017, 09:19

Godt tilbehør er viktig, det kan heve middagen til nye høyder og tilføre den siste og endelige smaken for at alt skal bli riktig.

Et av mine favoritt tilbehør er syltet rødløk, det smaker himmelsk og er lett å lage.

Syltet rødløk kan brukes til mye, jeg bruker det til burger, pølser, taco, på smørbrød og i salater.

Slik lager du det:

Sett klart et glass/krukke med tett lokk.

Kutt opp 2 stk rødløk, husk å ikke kutte for tynne skiver, da det er godt med litt tyggemotstand.

Legg løken i glasset.

Ta så 0,5 dl eddik, 1 dl sukker og 1,5 dl vann i en kjele.

Kok dette opp sammen med 3-4 tynne skiver ingefær, hvis man tar mer kan ingefærsmaken bli for dominerende.

Hell så den kokende laken over løken.

Løken er klar etter kort tid.

Når innholdet er avkjølt setter du glasset med lokk på i kjøleskapet.

Det pleier ikke å ta så lang tid før glasset er tomt her, men det burde holde et par uker i kjøleskap.

Dette er godt!

#mat #middagstips #middagstilbehør #godmat #rødløk #middagskonsulenten

Grillet entrecote med ovnsstekte chilipoteter

  • 29.09.2017, 18:04

Når fredagen kommer er det deilig å kunne unne seg litt ekstra god mat.

Min absolutte favoritt er grillet entrecote, bedre biff får du ikke i mine øyne, den har den perfekte marmorering for en saftig og mør opplevelse.

 

Jeg prøver så langt det lar seg gjøre å grille biffen, da dette gir den beste smaken. Hvor lenge du må grille er vanskelig å si da det kan variere i både str og tykkelse, jeg bruker magefølelsen på enkle biffer og steketermometer på hele stykker. Ved en kjernetemp på 60C pleier det å bli bra.

 

Grillet entrecote:

Smør biffene inn med litt olje, slik at de ikke fester seg i grillristen.

Krydre med salt og pepper

Grill på full styrke(direkte varme) så biffene får en fin overflate.

Legg så biffene over på den "kalde" sonen(indirekte varme)

Bruk magefølelse eller steketermometer til å avgjøre når de er ferdige

La så biffene hvile på et fat dekket av tørkepapir. 

Idag blir tilbehøret ovnstekte poteter, stekt sopp og peppersaus.

 

Poteter:

Kutt ønsket antall poteter opp i båter og legg de i en smurt ildfast form.

Hell olje over, idag bruker jeg solsikke olje.

Jeg bruker salt, pepper og chilikrydder, bruk eventuelt de smakene du liker.

Pass på at krydderet blir jevnt fordelt over alle båtene.

Sett så formen inn i ovnen på 225C i 20-30 min.

De er sprø på utsiden og myke inni når de ferdige.

Sopp: 

Jeg har ikke fått vært i skogen å plukket selv, så idag blir det blanding av champignon og kantarell fra butikken.

Jeg kutter champignon i skiver, kantarellen vil jeg ha hel.

Ta smør/olje i varm stekepanne

Stek så soppen til den får en gylden og fin farge.

Smak til med salt og pepper.

Peppersaus: 

Det er mange måter å lage peppersaus på, idag blir det en enkel variant. 

Kok opp 5 dl kraft/buljong.

Tilsett grønn pepper, 1 eller 2 ss, alt etter hva du liker selv.

La det koke noen minutter.

Tilsett så 1-2dl fløte, bruk kremfløte.

La det koke et par min, smak til med salt og eventuelt litt sort pepper. 

Hvis du ikke ønsker hele korn i sausen, så kan du sile den.

 

Dette er vår middag idag, man kunne gjort det enda mer spennende, men etter en uke på jobb og en uke i barnehagen, er både store og små klar for en rask middag.

Husk at det er lov å kose seg med et glass rødvin til god mat.

God middag!

 

#mat #middag #middagstips #entrecote #fredag #helg

 

Bifflapskaus

  • 28.09.2017, 17:29

I en travel hverdag er man avhengig av at ting går fort og at matlagingen ikke tar for lang tid.

I dag ble det bifflapskaus her:

 

Brun entrecôte biter i pannen.

Ta så i grønnsaker, kutt opp selv eller kjøp frossen lapskausblanding.

Hell så kjøttkraft over/vann med buljong.

Laurbærblad setter god smak. 

La det koke til ønsket konsistens, du kan også tilsette potetmos for å korte ned tiden.

Smak til med salt og pepper.

God middag!

 

#mat #middag #middagstips

 

Nuddelsuppe

  • 27.09.2017, 17:40

Noen ganger i året syntes jeg det er greit å tømme skap og fryser for mat,da det er kjedelig å kaste mat fordi man har «glemt» hva man har.

 

I dag har jeg laget suppe.

Kok opp 1,5l vann med 2 hønsebuljong terninger.

Kutt så opp 1 kinesisk hvitløk i 4 deler, putt denne opp i det kokende vannet. 

Ta så saften av 1 sitron og 1 revet ingefær opp i vannet.

Så tar du 4ss hoisin saus og 3ss soyasaus opp i vannet.

La dette putre noen minutter.

Tilsett så de grønnskene du har lyst på, jeg brukte idag 1 chili, 3 vårløk og en pose wok blanding.

Kutt opp kyllingfilet i små biter og legg de i vannet.

Avslutt så med å ha en pose risnudler i.

 

Dette er en varmende suppe nå på høsten.

Pytt i panne

  • 27.09.2017, 12:36

Noen ganger er det greit å bruke det man har tilgjengelig hjemme. Jeg pleier da å lage pytt i panne.

Denne gangen brukte jeg pølser, karbonader, lapskausblanding og litt pommes frites.

 

Jeg steker først pølser og karbonader.

 

Stek så grønnsakene, bland så inn kjøttet.

 

Krydre med pepper og grillkrydder.

 

Stek også gjerne egg til.

 

God og enkel måte å bruke rester på.

 

Velkommen!

  • 26.09.2017, 15:25

Har lenge tenkt på å dele min interesse for god mat med andre, på denne siden vil jeg derfor dele oppskrifter med dere.

Om meg

middagskonsulenten

Matglad småbarnsfar på 30. Alltid hatt en lidenskap for god mat og ønsker nå å dele dette med andre.

Søk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no