Syltet rdlk- nydelig tilbehr

  • 30.09.2017, 09:19

Godt tilbehr er viktig, det kan heve middagen til nye hyder og tilfre den siste og endelige smaken for at alt skal bli riktig.

Et av mine favoritt tilbehr er syltet rdlk, det smaker himmelsk og er lett lage.

Syltet rdlk kan brukes til mye, jeg bruker det til burger, plser, taco, p smrbrd og i salater.

Slik lager du det:

Sett klart et glass/krukke med tett lokk.

Kutt opp 2 stk rdlk, husk ikke kutte for tynne skiver, da det er godt med litt tyggemotstand.

Legg lken i glasset.

Ta s 0,5 dl eddik, 1 dl sukker og 1,5 dl vann i en kjele.

Kok dette opp sammen med 3-4 tynne skiver ingefr, hvis man tar mer kan ingefrsmaken bli for dominerende.

Hell s den kokende laken over lken.

Lken er klar etter kort tid.

Nr innholdet er avkjlt setter du glasset med lokk p i kjleskapet.

Det pleier ikke ta s lang tid fr glasset er tomt her, men det burde holde et par uker i kjleskap.

Dette er godt!

#mat #middagstips #middagstilbehr #godmat #rdlk #middagskonsulenten

Grillet entrecote med ovnsstekte chilipoteter

  • 29.09.2017, 18:04

Nr fredagen kommer er det deilig kunne unne seg litt ekstra god mat.

Min absolutte favoritt er grillet entrecote, bedre biff fr du ikke i mine yne, den har den perfekte marmorering for en saftig og mr opplevelse.

 

Jeg prver s langt det lar seg gjre grille biffen, da dette gir den beste smaken. Hvor lenge du m grille er vanskelig si da det kan variere i bde str og tykkelse, jeg bruker mageflelsen p enkle biffer og steketermometer p hele stykker. Ved en kjernetemp p 60C pleier det bli bra.

 

Grillet entrecote:

Smr biffene inn med litt olje, slik at de ikke fester seg i grillristen.

Krydre med salt og pepper

Grill p full styrke(direkte varme) s biffene fr en fin overflate.

Legg s biffene over p den "kalde" sonen(indirekte varme)

Bruk mageflelse eller steketermometer til avgjre nr de er ferdige

La s biffene hvile p et fat dekket av trkepapir. 

Idag blir tilbehret ovnstekte poteter, stekt sopp og peppersaus.

 

Poteter:

Kutt nsket antall poteter opp i bter og legg de i en smurt ildfast form.

Hell olje over, idag bruker jeg solsikke olje.

Jeg bruker salt, pepper og chilikrydder, bruk eventuelt de smakene du liker.

Pass p at krydderet blir jevnt fordelt over alle btene.

Sett s formen inn i ovnen p 225C i 20-30 min.

De er spr p utsiden og myke inni nr de ferdige.

Sopp: 

Jeg har ikke ftt vrt i skogen plukket selv, s idag blir det blanding av champignon og kantarell fra butikken.

Jeg kutter champignon i skiver, kantarellen vil jeg ha hel.

Ta smr/olje i varm stekepanne

Stek s soppen til den fr en gylden og fin farge.

Smak til med salt og pepper.

Peppersaus: 

Det er mange mter lage peppersaus p, idag blir det en enkel variant. 

Kok opp 5 dl kraft/buljong.

Tilsett grnn pepper, 1 eller 2 ss, alt etter hva du liker selv.

La det koke noen minutter.

Tilsett s 1-2dl flte, bruk kremflte.

La det koke et par min, smak til med salt og eventuelt litt sort pepper. 

Hvis du ikke nsker hele korn i sausen, s kan du sile den.

 

Dette er vr middag idag, man kunne gjort det enda mer spennende, men etter en uke p jobb og en uke i barnehagen, er bde store og sm klar for en rask middag.

Husk at det er lov kose seg med et glass rdvin til god mat.

God middag!

 

#mat #middag #middagstips #entrecote #fredag #helg

 

Bifflapskaus

  • 28.09.2017, 17:29

I en travel hverdag er man avhengig av at ting gr fort og at matlagingen ikke tar for lang tid.

I dag ble det bifflapskaus her:

 

Brun entrecte biter i pannen.

Ta s i grnnsaker, kutt opp selv eller kjp frossen lapskausblanding.

Hell s kjttkraft over/vann med buljong.

Laurbrblad setter god smak. 

La det koke til nsket konsistens, du kan ogs tilsette potetmos for korte ned tiden.

Smak til med salt og pepper.

God middag!

 

#mat #middag #middagstips

 

Nuddelsuppe

  • 27.09.2017, 17:40

Noen ganger i ret syntes jeg det er greit tmme skap og fryser for mat,da det er kjedelig kaste mat fordi man har glemt hva man har.

 

I dag har jeg laget suppe.

Kok opp 1,5l vann med 2 hnsebuljong terninger.

Kutt s opp 1 kinesisk hvitlk i 4 deler, putt denne opp i det kokende vannet. 

Ta s saften av 1 sitron og 1 revet ingefr opp i vannet.

S tar du 4ss hoisin saus og 3ss soyasaus opp i vannet.

La dette putre noen minutter.

Tilsett s de grnnskene du har lyst p, jeg brukte idag 1 chili, 3 vrlk og en pose wok blanding.

Kutt opp kyllingfilet i sm biter og legg de i vannet.

Avslutt s med ha en pose risnudler i.

 

Dette er en varmende suppe n p hsten.

Pytt i panne

  • 27.09.2017, 12:36

Noen ganger er det greit bruke det man har tilgjengelig hjemme. Jeg pleier da lage pytt i panne.

Denne gangen brukte jeg plser, karbonader, lapskausblanding og litt pommes frites.

 

Jeg steker frst plser og karbonader.

 

Stek s grnnsakene, bland s inn kjttet.

 

Krydre med pepper og grillkrydder.

 

Stek ogs gjerne egg til.

 

God og enkel mte bruke rester p.

 

Velkommen!

  • 26.09.2017, 15:25

Har lenge tenkt p dele min interesse for god mat med andre, p denne siden vil jeg derfor dele oppskrifter med dere.

Om meg

middagskonsulenten

Matglad smbarnsfar p 30. Alltid hatt en lidenskap for god mat og nsker n dele dette med andre.

Sk i bloggen

Kategorier


Arkiv



Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no