Italiensk pizza med mozarella, artisjokk, oliven og spekeskinke

  • 05.10.2017, 18:30

Pizza er noe jeg aldri blir lei av, jeg liker de fleste varianter, men hvis jeg skal rangere så kommer nok den italienske seirende ut.

Idag blir det min favoritt, nemlig italiensk pizza med mozarella, artisjokk, sorte oliven og spekeskinke.

Vi tar det steg for steg:)

Pizza deig:

Du trenger:

4 dl mel

1 ts salt

0,5 pakke tørrgjær

Ca 3 ss olivenolje

Slik gjør du det:

Bland det tørre sammen i en bolle, hell så i vann og olje.

Elt dette på medium styrke i 10 min i en kjøkkenmaskin.

Dekk så bollen med plastfolie og et klede.

La den heve til den får dobbel str.

 

Strø så mel utover benken og legg deigen klar til behandling.

Kna deigen og del den opp slik du ønker, enten flere små eller 1 stor bunn.

Flytt så bunnen over på stekebrett, stein etc.

La bunnen etterheve i 15 min før du legger på fyll.

Tomatsaus:

En god tomatsaus er viktig for et godt resultat og kan lages på utallige måter. fordelen med en tomatsaus er at du kan lage opp store mengder og fryse ned i porsjons pakninger, slik at du har til senere. Jeg bruker denne tomatsausen til pizza, pasta og lasagne.

Du trenger: 

1 løk

2 fedd hvitløk

1 boks hakkede tomater

1 ss tomat purè

1 dl kjøttkraft/buljong

Salt

Pepper

Sukker(ikke nødvendig hvis tomatene er søte nok)

Slik gjør du det:

Finhakk løk og hvitløk, stek dette til den blir blank.

Tilsett så 1 ss tomatpurè

Hell i en boks hakkede tomater og kjøttkraften

Smak til med salt og pepper.

La dette putre til du får en fin konsistens.

Hvis smaken er for skarp kan du tilføre litt sukker.

Pizza:

Sett stekovnen så varmt det går, høy varme sikrer god sprø bunn

Så til selve pizzaen, du har nå både bunn og saus klar. Nå skal den toppes.

Du trenger:

1 pose mozarella, jeg liker best fersk, men ble revet idag.

1 boks artisjokker

1 pk stranda spekeskinke

1 glass med sorte oliven

Parmesan

Ruccola

olivenolje.

Slik gjør du det:

Smør tomatsaus i et tynt lag utover bunnen.

Strø nå et lag med ost over, det er viktig at osten alltid skal etter sausen, slik at fyllet ikke blir "kokt" under ostelaget, noe annet enn dette vil jeg ikke høre snakk om:)

Skjær noen oliven i skiver og strø utover.

Ta 3-4 artisjokker og plasser dem rundt på pizzaen.

 Nå er den klar for steking.

Sett stekebrettet midt i ovnen, den er ferdig når bunnen har fått en gyllen farge.

Nå er det klart for det siste viktige steget, fordel spekeskinke utover pizzaen, legg vasket ruccola blader over og riv parmesan over.

Avslutt med en skvett olivenolje over.

Bedre pizza enn dette skal du lete lenge etter, kos deg!:)

 

#høst #middag #middagstips #pizza #middagskonsulenten #blogg

1 Kommentar

elisebr

29.10.2017 kl. 14:13
Så nydelig og god den så ut! :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

middagskonsulenten

Matglad småbarnsfar på 30. Alltid hatt en lidenskap for god mat og ønsker nå å dele dette med andre.

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits