Italiensk pizza med mozarella, artisjokk, oliven og spekeskinke

  • 05.10.2017, 18:30

Pizza er noe jeg aldri blir lei av, jeg liker de fleste varianter, men hvis jeg skal rangere s kommer nok den italienske seirende ut.

Idag blir det min favoritt, nemlig italiensk pizza med mozarella, artisjokk, sorte oliven og spekeskinke.

Vi tar det steg for steg:)

Pizza deig:

Du trenger:

4 dl mel

1 ts salt

0,5 pakke trrgjr

Ca 3 ss olivenolje

Slik gjr du det:

Bland det trre sammen i en bolle, hell s i vann og olje.

Elt dette p medium styrke i 10 min i en kjkkenmaskin.

Dekk s bollen med plastfolie og et klede.

La den heve til den fr dobbel str.

 

Str s mel utover benken og legg deigen klar til behandling.

Kna deigen og del den opp slik du nker, enten flere sm eller 1 stor bunn.

Flytt s bunnen over p stekebrett, stein etc.

La bunnen etterheve i 15 min fr du legger p fyll.

Tomatsaus:

En god tomatsaus er viktig for et godt resultat og kan lages p utallige mter. fordelen med en tomatsaus er at du kan lage opp store mengder og fryse ned i porsjons pakninger, slik at du har til senere. Jeg bruker denne tomatsausen til pizza, pasta og lasagne.

Du trenger: 

1 lk

2 fedd hvitlk

1 boks hakkede tomater

1 ss tomat pur

1 dl kjttkraft/buljong

Salt

Pepper

Sukker(ikke ndvendig hvis tomatene er ste nok)

Slik gjr du det:

Finhakk lk og hvitlk, stek dette til den blir blank.

Tilsett s 1 ss tomatpur

Hell i en boks hakkede tomater og kjttkraften

Smak til med salt og pepper.

La dette putre til du fr en fin konsistens.

Hvis smaken er for skarp kan du tilfre litt sukker.

Pizza:

Sett stekovnen s varmt det gr, hy varme sikrer god spr bunn

S til selve pizzaen, du har n bde bunn og saus klar. N skal den toppes.

Du trenger:

1 pose mozarella, jeg liker best fersk, men ble revet idag.

1 boks artisjokker

1 pk stranda spekeskinke

1 glass med sorte oliven

Parmesan

Ruccola

olivenolje.

Slik gjr du det:

Smr tomatsaus i et tynt lag utover bunnen.

Str n et lag med ost over, det er viktig at osten alltid skal etter sausen, slik at fyllet ikke blir "kokt" under ostelaget, noe annet enn dette vil jeg ikke hre snakk om:)

Skjr noen oliven i skiver og str utover.

Ta 3-4 artisjokker og plasser dem rundt p pizzaen.

 N er den klar for steking.

Sett stekebrettet midt i ovnen, den er ferdig nr bunnen har ftt en gyllen farge.

N er det klart for det siste viktige steget, fordel spekeskinke utover pizzaen, legg vasket ruccola blader over og riv parmesan over.

Avslutt med en skvett olivenolje over.

Bedre pizza enn dette skal du lete lenge etter, kos deg!:)

 

#hst #middag #middagstips #pizza #middagskonsulenten #blogg

1 Kommentar

elisebr

29.10.2017 kl. 14:13
S nydelig og god den s ut! :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

middagskonsulenten

Matglad smbarnsfar p 30. Alltid hatt en lidenskap for god mat og nsker n dele dette med andre.

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits