Grillet entrecote med ovnsstekte chilipoteter

  • 29.09.2017, 18:04

Når fredagen kommer er det deilig å kunne unne seg litt ekstra god mat.

Min absolutte favoritt er grillet entrecote, bedre biff får du ikke i mine øyne, den har den perfekte marmorering for en saftig og mør opplevelse.

 

Jeg prøver så langt det lar seg gjøre å grille biffen, da dette gir den beste smaken. Hvor lenge du må grille er vanskelig å si da det kan variere i både str og tykkelse, jeg bruker magefølelsen på enkle biffer og steketermometer på hele stykker. Ved en kjernetemp på 60C pleier det å bli bra.

 

Grillet entrecote:

Smør biffene inn med litt olje, slik at de ikke fester seg i grillristen.

Krydre med salt og pepper

Grill på full styrke(direkte varme) så biffene får en fin overflate.

Legg så biffene over på den "kalde" sonen(indirekte varme)

Bruk magefølelse eller steketermometer til å avgjøre når de er ferdige

La så biffene hvile på et fat dekket av tørkepapir. 

Idag blir tilbehøret ovnstekte poteter, stekt sopp og peppersaus.

 

Poteter:

Kutt ønsket antall poteter opp i båter og legg de i en smurt ildfast form.

Hell olje over, idag bruker jeg solsikke olje.

Jeg bruker salt, pepper og chilikrydder, bruk eventuelt de smakene du liker.

Pass på at krydderet blir jevnt fordelt over alle båtene.

Sett så formen inn i ovnen på 225C i 20-30 min.

De er sprø på utsiden og myke inni når de ferdige.

Sopp: 

Jeg har ikke fått vært i skogen å plukket selv, så idag blir det blanding av champignon og kantarell fra butikken.

Jeg kutter champignon i skiver, kantarellen vil jeg ha hel.

Ta smør/olje i varm stekepanne

Stek så soppen til den får en gylden og fin farge.

Smak til med salt og pepper.

Peppersaus: 

Det er mange måter å lage peppersaus på, idag blir det en enkel variant. 

Kok opp 5 dl kraft/buljong.

Tilsett grønn pepper, 1 eller 2 ss, alt etter hva du liker selv.

La det koke noen minutter.

Tilsett så 1-2dl fløte, bruk kremfløte.

La det koke et par min, smak til med salt og eventuelt litt sort pepper. 

Hvis du ikke ønsker hele korn i sausen, så kan du sile den.

 

Dette er vår middag idag, man kunne gjort det enda mer spennende, men etter en uke på jobb og en uke i barnehagen, er både store og små klar for en rask middag.

Husk at det er lov å kose seg med et glass rødvin til god mat.

God middag!

 

#mat #middag #middagstips #entrecote #fredag #helg

 

2 Kommentarer

Joakim Rabe

29.09.2017 kl. 18:19
Jeg har pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til man kjenner pepperduften. Har i litt cognac. Nå det begynner å dampe setter jeg fyr på det og lar det brenne ut før jeg tar på fløten😁 Da får man en ekstra god smak på peppersausen 😉👊

middagskonsulenten

29.09.2017 kl. 18:23
Joakim Rabe: enig Joakim, dette setter en ekstra god smak på sausen :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

middagskonsulenten

Matglad småbarnsfar på 30. Alltid hatt en lidenskap for god mat og ønsker nå å dele dette med andre.

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits