hits

Grillet entrecote med ovnsstekte chilipoteter

Nr fredagen kommer er det deilig kunne unne seg litt ekstra god mat.

Min absolutte favoritt er grillet entrecote, bedre biff fr du ikke i mine yne, den har den perfekte marmorering for en saftig og mr opplevelse.

 

Jeg prver s langt det lar seg gjre grille biffen, da dette gir den beste smaken. Hvor lenge du m grille er vanskelig si da det kan variere i bde str og tykkelse, jeg bruker mageflelsen p enkle biffer og steketermometer p hele stykker. Ved en kjernetemp p 60C pleier det bli bra.

 

Grillet entrecote:

Smr biffene inn med litt olje, slik at de ikke fester seg i grillristen.

Krydre med salt og pepper

Grill p full styrke(direkte varme) s biffene fr en fin overflate.

Legg s biffene over p den "kalde" sonen(indirekte varme)

Bruk mageflelse eller steketermometer til avgjre nr de er ferdige

La s biffene hvile p et fat dekket av trkepapir. 

Idag blir tilbehret ovnstekte poteter, stekt sopp og peppersaus.

 

Poteter:

Kutt nsket antall poteter opp i bter og legg de i en smurt ildfast form.

Hell olje over, idag bruker jeg solsikke olje.

Jeg bruker salt, pepper og chilikrydder, bruk eventuelt de smakene du liker.

Pass p at krydderet blir jevnt fordelt over alle btene.

Sett s formen inn i ovnen p 225C i 20-30 min.

De er spr p utsiden og myke inni nr de ferdige.

Sopp: 

Jeg har ikke ftt vrt i skogen plukket selv, s idag blir det blanding av champignon og kantarell fra butikken.

Jeg kutter champignon i skiver, kantarellen vil jeg ha hel.

Ta smr/olje i varm stekepanne

Stek s soppen til den fr en gylden og fin farge.

Smak til med salt og pepper.

Peppersaus: 

Det er mange mter lage peppersaus p, idag blir det en enkel variant. 

Kok opp 5 dl kraft/buljong.

Tilsett grnn pepper, 1 eller 2 ss, alt etter hva du liker selv.

La det koke noen minutter.

Tilsett s 1-2dl flte, bruk kremflte.

La det koke et par min, smak til med salt og eventuelt litt sort pepper. 

Hvis du ikke nsker hele korn i sausen, s kan du sile den.

 

Dette er vr middag idag, man kunne gjort det enda mer spennende, men etter en uke p jobb og en uke i barnehagen, er bde store og sm klar for en rask middag.

Husk at det er lov kose seg med et glass rdvin til god mat.

God middag!

 

#mat #middag #middagstips #entrecote #fredag #helg

 

2 kommentarer

Jeg har pepperkornene i en trr stekepanne p middels varme til man kjenner pepperduften. Har i litt cognac. N det begynner dampe setter jeg fyr p det og lar det brenne ut fr jeg tar p flten😁 Da fr man en ekstra god smak p peppersausen 😉👊

Joakim Rabe: enig Joakim, dette setter en ekstra god smak p sausen :)

Skriv en ny kommentar